Τις συνθήκες δολοφονίας  του γνωστού επιχειρηματία Μανώλη Κυπριανίδη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη Ζυρίχη, ερευνά η ελβετική αστυνομία που προσδιορίζει το θάνατό του τρεις ημέρες νωρίτερα.

Ο Κυπριανίδης τον Μάιο του 2014 είχε παραιτηθεί και από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. της προβληματικής εδώ και δεκαετίες ΑΓΕΤ «Ηρακλής» στον Βόλο, έχοντας συμπληρώσει οκτώ χρόνια σε αυτή τη θέση από το μακρινό 2006, και έκτοτε ζούσε  στο εξωτερικό και  κυρίως στην Ελβετία.

Παράλληλα διατηρούσε στην κατοχή του την πασίγνωστη βίλα του Αριστοτέλη Ωνάση στο Λαγονήσι, όπου ζούσε μέχρι και τη σύλληψή του τον Ιούλιο του 1974 ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Ιδιαίτερα γνωστός στους πολιτικούς αλλά και τους κοσμικούς κύκλους της χώρας, ήταν παντρεμένος με τη Μαρίνα Φλέγγα, κόρη της γυναίκας του ιδρυτή της καπνοβιομηχανίας «Κεράνης», Γεωργίου Κεράνη, που πέθανε μόλις στα 45 του χρόνια, οπότε η χήρα του Ευγενία ξαναπαντρεύτηκε το συνιδρυτή της βιομηχανίας Σοφοκλή Φλέγγα.

Το 1998, το ζευγάρι Κυπριανίδη είχε μεταβιβάσει εντελώς ξαφνικά και μυστηριωδώς τις μετοχές της  «Κεράνης» μέσω του Χρηματιστηρίου, λίγο πριν ξεσπάσει το οικονομικό σκάνδαλο με τη φούσκα στο Ελληνικό Χρηματιστήριο τον Σεπτέμβριο του 1999, αποχωρώντας οριστικά από το ιστορικό καπνεργοστάσιο του Πειραιά.

Η επιχείρηση εκείνη την εποχή μάλιστα είχε αποκτήσει προσωρινά πολυμετοχικό ιδιοκτησιακό σχήμα, υπό τον έλεγχο τεράστιας χρηματιστηριακής εταιρείας, η οποία με την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου το 1999  κλείνει και αυτή τον κύκλο της, παρασύροντας μαζί της στην οριστική πτώχευση και την καπνοβιομηχανία «Κεράνης».

Mετά το διαζύγιο του με τη Μαρίνα Φλέγγα, υπήρξε ζευγάρι για ένα διάστημα με τη γνωστή ηθοποιό Μιμή Ντενίση.